Nederland wil meer dan 50 miljard euro uitgeven aan subsidies voor windenergie, zonder voldoende kennis te hebben van wat al dit geld gaat opleveren. Voor heel wat lagere bedragen staat Den Haag op zijn kop, maar hier gebeurt dat niet. De rekening wordt immers niet naar Den Haag gestuurd, maar gaat via de energiebelasting voornamelijk naar de particuliere huishoudens.

Den Haag kan hier dus ook niet op bezuinigen, en merkt er alleen wat van via het koopkrachtplaatje van de burger. In een tijd waarin Den Haag de grootste problemen heeft om bezuinigingen te realiseren, dreigt een veelvoud van dit bedrag zonder deugdelijke onderbouwing aan windenergie te worden uitgegeven.
Fred Jansen, 14 oktober 2015.
Zie  • NKPW – Kosten van windenergie in het Energieakkoord.
       • F. Udo – Van 18 miljard naar 55 miljard.