Het bedrijf dat tien jaar bezig is geweest met de voorbereiding van een windmolenpark bij Zwaagdijk-Oost heeft de zaak tegen de gemeente Wervershoof ook in hoger beroep verloren. Daarmee zijn het windmolenplan en de schadeclaim van 5,9 miljoen die Top-Wind BV bij de gemeente had ingediend definitief van de baan.

Arie Galis, die Top-Wind BV samen met D. Sluis, H. Koeman en A. Schouten heeft opgericht, is er helemaal klaar mee. ,,We zijn tien jaar aan het lijntje gehouden. Zo kun je nooit zaken doen.” 

De firmanten zijn eigenaars van grond ten noorden van de Westfrisiaweg in Zwaagdijk-Oost. Een beleidsnotitie uit 1999 van de gemeente bood de mogelijkheid daar een kleinschalig windmolenpark (maximaal zes molens in lijn, met een ashoogte van tenminste 40 meter) op te richten. Top-Wind diende begin 2002 een bouwaanvraag in voor vijf windmolens. Het gemeentebestuur gaf in dat jaar aan bereid te zijn het bestemmingsplan te wijzigen, mits Top-Wind de uitvoerbaarheid van het project kon aantonen. Maar later kwam een ommezwaai. En Top-Wind blijkt achteraf tonnen voor niets te hebben uitgegeven.

Noordhollands Dagblad, 29 juli 2009