Vanaf dit voorjaar ziet u op de windmolens van Nuon in Oosterbierum en Almere prachtige kunstwerken. Juist: óp de windmolens, en dat is uniek. Nuon startte samen met Bubble Projects een kunstproject waarbij kunstenaars de mogelijkheid krijgen om hun werken te exposeren op windmolens. Een absolute wereldprimeur.

 

Op twee locaties, bij windpark De Bjirmen in Oosterbierum in Friesland en windpark Jaap Rodenburg bij Almere worden van maart tot en met oktober 2012 iedere twee maanden drie windmolens voorzien van een nieuw kunstwerk. In totaal worden 24 kunstwerken tentoongesteld. Op de windmolen wordt een canvas doek gespannen van circa 2 x 11 meter waarop de kunstenaar zijn of haar kunstwerk kan presenteren. Zo maken de windturbines onderdeel uit van een kunstroute die bereikbaar is voor het publiek.

 

Nuon/Nieuwsbrief, maart 2012, Alleen in Nederland: Kunst op Windmolens

 

Bubble Projects, website: 24 kunstenaars en hun ontwerpen

 

Commentaar NKPW: Doet Nuon hiermee een pleister op de wonde?