De inspraakprocedure voor de plannen van het omstreden en grootste windmolenpark van Nederland, voor de kust van Urk, is met zes weken verlengd. Het park stuit vooral op Urk op veel verzet. Actiegroep Urk Briest heeft woensdag laten weten verheugd te zijn over de verlenging.

 

 

Demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft besloten de inspraakperiode te verlengen tot en met 30 september, omdat niet alle documenten in de oorspronkelijke inspraakperiode ter inzage lagen. Vanuit Urk kwamen toentertijd bijna 650 bezwaren binnen. Die bezwaren blijven geldig. De bewoners zijn bang dat het uitzicht van het voormalige eiland wordt verpest.

 

Het ministerie gaat na de inspraakprocedure de zienswijzen bekijken en hoopt eind dit jaar een reactie te kunnen geven.

 

de Volkskrant, 18 augustus 2010