Het windmolencircus begint weer. Hoewel het kwartet langs de N11 al ruim een jaar draait, staan komende woensdag voor- en tegenstanders tegenover elkaar bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Gerard de Boer, actief bij de partij Geen Windmolens in Rijnwoude (GWR) bereidt zich voor op een nieuwe veldslag met de gemeente en de eigenaars. Doel? ,,Dat de molens alsnog worden neergehaald.”

 

Waarom? ,,Ze zijn lelijk.” Realistisch? ,,Waarom niet? We zijn verplicht aan onze 1700 aanhangers om aan de bel te trekken. De gemeente zal er alles aan doen om de molens te laten staan. Als we denken dat we kans maken, gaan we in beroep bij de Raad van State.” De hoogste bestuursrechter haalde eerder een streep door een deel van de procedure. Rijnwoude is daarom genoodzaakt een nieuwe procedure, inclusief inspraak, voor de windmolens te doorlopen. Volgens wethouder Uljee is het niet meer dan een formaliteit: de molens blijven staan.

 

Leidsch Dagblad, 20 september 2008