Er komt geen windmolenpark in de Eendragtpolder in Stellendam. Energiebedrijf Eneco heeft het plan vanwege grote weerstand ingetrokken.

 

Het Enecoplan om in de Zuid-Hollandse Eendragtpolder een vijf turbines groot windpark aan te leggen is van meet af aan omstreden. Het gemeentebestuur van Goedereede sprak zich al tegen het plan uit. Een windmolenpark op een dermate kwetsbare plek – precies in de hals van Goeree – vindt het college ongewenst. Het college kreeg steun van Stichting Mooi Goeree. De raad was aanvankelijk voor aanleg. Het college hield echter voet bij stuk en kreeg uiteindelijk toch een raadsmeerderheid achter zich. Eneco gooit nu de handdoek in de ring. Wethouder A. Admiraal (SGP) zegt blij te zijn met de stap van het energiebedrijf. ,,Ik vind het erg belangrijk om als gemeente een bijdrage te leveren aan de energievoorziening. Bij mij heeft echter de unieke landschaps– en natuurwaarde van de Kop van Goeree geprevaleerd. En daar heb ik draagvlak voor gekregen."

 

Provinciale Zeeuwse Courant, 5 oktober 2007