Donderdag 24 januari om 19.25 uur op Nederland 2 besteedt het programma Landroof van de VPRO aandacht aan de plannen om twee windmolenparken te realiseren nabij De Weerribben. Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer kijken in het programma hoe het zo ver heeft kunnen komen dat het mooie landschap en de Purperreigers rond De Weerribben mogelijk bedreigd worden door de komst van Mega-Windturbines. Samen met enkele bestuursleden van de Stichting Steenwijkerland Tegen Windmolens wordt de locatie Scholtensloot bezocht.

 

Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer kijken in het programma hoe het zo ver heeft kunnen komen dat het mooie landschap en de Purperreigers rond De Weerribben mogelijk bedreigd worden door de komst van Mega-Windturbines. Samen met enkele bestuursleden van de Stichting Steenwijkerland Tegen Windmolens wordt de locatie Scholtensloot bezocht.

 

Naast de tegenstanders komen in het programma ook initiatiefnemer Toon van Galen en gemeenteraadslid Folkert Jellesma(PAS) als groot voorstanders aan het woord.

 

Aansluitend aan het programma zal op zondag 27 Januari een Landrooftocht worden georganiseerd waarbij belangstellenden zelf een kijkje in het gebied kunnen nemen om zich zo een beeld te vormen van de aantasting van het landschap door de windturbines van maximaal 150 meter hoogte. De Landrooftocht start om 14.00 uur bij Cafe-Restaurant “De Weerribben” aan de Hoogeweg 9 te Kalenberg.